Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Лист

Голові Львівської Обласної Ради
Панові Миколі Гориню Голові Львівської Міської Ради
Панові Василеві Куйбіді

Львів, 6 липня 1995 р.

Слава Ісусу Христу!

Вельмишановні Панове!

Звертаюся до Вас у дуже важливій справі як до державних мужів, справі на сьогодні незвичайної ваги для нашої науки, культури і духовности, яка є посильною для виконання і яка носить історичну печать. Справа приміщення для Львівської Богословської Академії починає набирати розголосу в світі.

Після першого успішного року праці найвизначніші духовні учбові інституції Риму, Мюнхену, Вашінґтону та інших ВУЗів світу дали найвищу оцінку праці Академії і гратуляції Кардиналу Мирославу-Івану Любачівському. Справа ЛБА дуже прихильно була вислухана папою Іваном-Павлом ІІ і Патріярхом Вартоломеєм і знаходиться в полі їх постійної уваги.

Враховуючи, що ЛБА будує духовний фундамент нашої держави, має екуменічний характер, прошу Вас як Православний Владика, дати достойне приміщення, а саме по вул. Мушака для ЛБА, бо близький той час, що ЛБА стане предметом гордости не тільки Львова, а цілої України, як найвищий учбовий заклад, який розвиває богословську думку Християнських Церков України і сприяє їх сестринському єднанню.

Вашим авторитетом Ви в змозі відновити історичну справедливість. Кожен, хто чинить крок підтримки ЛБА, сповняє довг пам’яти Патріярху Йосифу Сліпому, її ректору, і митрополиту Андрею Шептицькому, постаті яких є в пошані всіх Церков. Прошу Вас причинитися до історичної місії, бути твердими й рішучими в своїх намірах для добра і формування української людини в цьому визначному закладі.

І нехай допоможе Вам у цьому Бог!

Архиєпископ Української Православної Церкви Київського Патріярхату
+ Архиєпископ Андрій

Поділитися: