Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Христос Воскрес!

У Христове Воскресення всі християни твердо вірять, а навіть і погани про це засвідчили, як римські вояки і навіть сотник, про це пише історія. Божа справедливість домагалась воскресення Ісуса Христа. У св. Письмі чітко написано: «Хто ж вивищується, принизиться, хто унижує себе, той буде вивищений». Ісус Христос, як ніхто перед ним і після нього, найбільше себе принизив, бувши слухняним аж до смерти на хресті. У страсних Євангеліях наглядно відчувається, як далеко пішла людська злоба. Найневиннішого засудили, оплювали, бичували і терням вінчали невинну голову Ісуса Христа та виконали несправедливий присуд. Одначе Божа справедливість по смерти доказала, що Ісус Христос воскрес! Не могла бо неправда тріюмфувати. Правда про Божу справедливість є потішаюча для усіх, що терплять, а головно для тих, які терплять неповинно. Наш народ на землях України лютий ворог жорстоко переслідує. Наша Матір Церква у багряниці та скапує кров’ю мучеників та ісповідників Христа ради. Однак наш народ кріпко вірить, що вимір Божої справедливости неминуче прийде. Господь терпеливий, але й справедливий.

Основою віри нашого народу є світле Христове воскресення. Щоб мати потіху та черпати силу з правди про Божу справедливість, мусимо нею жити, мусимо про неї мати в душах глибоке переконання. А основою нашого твердого переконання є тріюмф Христового Воскресення. Це тріюмф невинности, це перемога справедливости, це найбільша перемога, бо перемога над смертю.

Христове воскресення це основа нашої святої віри. Св. Апостол Павло пише: «Коли б Христос не воскрес, то марна наша проповідь, марна ж і віра ваша». Ісус Христос воскрес для підтвердження нашої святої віри. Його діло було б пропало, Церква була б не вдержалась, якщо б Христос був не воскрес. Христос творив чуда, уздоровляв недужих, воскрешав померлих, а проте з Його смертю народ розбігся, а навіть Його найближчі апостоли, залякані розп’яттям, не знали, що далі діяти. Тому сталось «чудо всіх чудес, Христос воскрес, Христос воскрес»!

І тому воскресення Христове дало силу Його апостолам. Бідні, неосвічені рибалки, стали відважно виступати проти фарисеїв, проти цілої жидівської верхівки, проповідуючи Христове Євангеліє проти пропаганди лжепророків. Християнство здобуло цілий світ! Христове воскресення додає могутньої сили всім поневоленим народам комуністичним демоном злоби та нищення, а зокрема українському народові, що довгі роки карається у царстві сатани.

І до них кличе воскресший Христос Спаситель: «Не бійтесь, бо я побідив світ», розуміється світ темряви, світ неволі і гріха. А таке запевнення з уст самого Ісуса Христа, Переможця над смертю і над сатаною додає сили нашим братам і сестрам, які боряться за свобідне визнання Христового вчення.

Вкінці Христове воскресення дає нам надію і на особисте воскресення і прославлення при кінці світу. Ми християни є членами Містичного Тіла Ісуса Христа. Він у цьому тілі є головою, а всі християни членами. Коли ж Ісус Христос голова цього Містичного Тіла воскрес і став прославлений, то воскреснемо і ми, Його члени та будемо також прославлені. Значиться воскреснуть до вільного життя і всі поневолені народи, щоб явно і славно визнавати Триєдиного Бога! Тому в часі цьогорічних великодніх свят ми всі, що живемо на поселеннях у вільному світі, згадаймо в молитвах наш поневолений, але неподоланий український народ і просім воскресшого Ісуса Христа, щоб прискорив воскресення усім уярмленим Москвою народам, а в тому й нашому Боговірному народові.

Христос воскрес — направду воскрес!

Поділитися: