Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Любім Україну!

Маємо символ нації: «Бог і Україна!», то й керуймося ним! Не шукаймо Бога хто зна де, бо «Царство Боже всередині вас!» (Евангелія від Луки 17:21). Мудре в світі тільки те, що співпадає з Законом Божим, де зокрема сказано (Іван 8:32): «Пізнаєте правду і правда вас вільними зробить». Україна й повинна виражатися у справедливості! Тільки справедлива Україна угодна Богу. За таку Україну віками боровся народ, за незалежність справедливої України проголосував такою несподіваною більшістю. Україна завжди була суспільством трудового народу, завжди готовою на саможертву заради справедливості.

На Україні дуже багато людей є інших національностей, готових жертвувати всім найдорожчим за волю України, а ще більше є українців, що, останнім часом, готові все зробити для поневолення свого народу. В тяжчий з тяжких часів — після смерти Івана Мазепи, його намісником стає чех Пилип Орлик. А скільки Україна мала кращих істориків інших національностей, що проживали на Україні, серед них: професор росіянин Микола Костомаров, професор поляк Володимир Антонович, генерал чех Микола Аркас, автор багатотомної «Історії літератури України» професор поляк Омелян Огоновський. Багато було визначних українських письменників неукраїнської нації. Яке велике диво, що син попа українофоба — Степан Руданський стає одним з кращих поетів України і ревним оборонцем нашої духовності. Найгеніяльніший український байкар є росіянин Леонід Глібов. В найтяжчий час червоного терору, в тридцяті роки, продовжує українську поезію академік польського походження М. Т. Рильський. Знаним українським письменником був шведського походження Майк Йогансен, що був розстріляний в тридцяті роки за український націоналізм. Були в цьому відношенні великі військові й релігійні діячі.

Немає сумніву в тому, що вищезгадані мудреці не вірили в те, що ми, нація «розбійників». як нас завжди старалися різними способами охарактеризувати окупанти, аби «узаконити» наше знищення. І наших прислужників в тих злочинах завжди щедро нагороджували. Чому законно не судили архімандрита ігумена Мотронівського манастиря Мехельседека (Значка Яворського), котрий був духовним наставником горезвісної Коліївщини, що іменем Христа освячувано багатовбивчі ножі? Чому його не видали полякам, як ним спровокованого Гонту ? А його шанобливо перевозять на Лівобережжя в Переяслав, для надійнішої безпечності! Через 200 років аналогічний злочин повторюється окупантами протилежної масті: в лави УПА засилаються десятки тисяч кагебістів, на чолі з генералом Федорчуком, який внедовзі стає маршалом. Ці злочинці від свойого імени ніколи, нікому нічого доброго не зробили, не кажучи, де вони діяли під маркою своїх ворогів. Багато дехто бачив, а чули всі, що вони виробляли зі своїми жертвами по в’язницях, коли тікали від німців. А до війни діялося ще більше, чого, крім них і жертв, ніхто не бачив…

Хоч як нам трудно це усвідомити в силу нашої духовної потворності, та найбільша наша національна втрата — це втрата віри в Бога! Яке страшне чудовище, що за такий короткий промежуток часу, одна з найпобожніших націй світу стає безбожною. Досягає нечиста сила того зла найбільше через богоборчу освіту. Мати совєтську «культпросвітню» освіту й не знати її реальної ціни, то краще бути неграмотним взагалі. Бо порожнечі в головах не буває. Коли ж голова наповнена злом, в ній не буде місця для добра й навпаки. Що для нашого зарозумілого грамотія Бог? У кращому випадку — порожнє слово. Він не хоче слухати, що Закон Божий є закон життя, що тільки живучи в унісон з Ним, є перспектива на реальне добро! То, де вже йому зрозуміти, що найвища мудрість є страх Божий (боятися беззаконня), не кажучи про молитву чи піст? Він боїться тільки свойого васала і дбає тільки про те, щоб і його боялися ті, кому він являється васалом. Такий керується законом: «Дере коза лозу, а вовк козу!». То ж тільки дбає про те, якби легше і скоріше добитися ролі вовка… Для безбожників не існує ніяких духовних сил і законів, а тільки те, що відображається у їх уяві — вигоди. Не вистачає мудрості прочитати Закон Божий і співставити Його зі знаменами часу. Задумаймося над тим: чому всі мудреці, всіх часів, на всіх континентах, завжди вірили в Бога? Про це переконливо доказують шедеври всіх видів мистецтв! Коли ж і на те не вистачає глузду, задумаймося над тим: чому всі народи, де була при владі богоборча кліка, завжди мали нижчий духовний і матеріяльний рівень в порівнанні з народами, де правило народовладдя? Бо: «Господь є Дух, а де Дух Господній, там свобода» (2 Коринт 3:17). Хто не має досвіду, що надійніше довіритися віруючій людині як безбожникові, я спостерігав, що цим правилом часто керуються і безбожники! Я в даному випадку не маю на увазі виключно християнство, яке останнім часом пошматоване на безліч конфесій, де часто мали місце антихристиянські явища: інквізиція, Вартоломеївські ночі, кому «Мати Божа» помагала здобувати міста для їх знищення чи освячення іменем Христа ножів для братовбивства.

Ми повинні любити Україну з обов’язку перед Богом, не тільки тому, що вона наша рідна, як люблять свою Батьківщину всі нормальні народи і як її любили наші предки. А може ще більше — тому, що Україна впродовж багатьох віків була головним об’єктом глуму нечистої сили, про що свідчать «Зміїнні Вали» і вся писана історія, від Рюрика до наших часів. На кінець кульмінацією того зла стає богоборчий більшовизм, котрий, щоб «узаконити» вбивство України, переіменовує її з загальнолюдської – холопської в буржуазно-націоналістичну та різними терорами і голодоморами нищить її! Під впливом нечуваного насильства, значна частина народу гине, а багато під впливом страху цурається рідної нації і мови. Мені недавно доказував українофоб із Києва, що «українська мова не є мова нації, а мова професорів і прибиральників».

Те зло не є заслугою певних людей чи народів, а зло часу! Тому від нього всі страждали І сприяли йому. Тому злу можна дати реальну ціну тільки через Слово Боже, де зокрема сказано (Еремії 1:14): «І сказав мені Господь: З півночі відкриється зло на всіх мешканців землі».

Яке могло бути більше зло для Божого пророка, за офіційно богоборчу державу? Так! Україна постраждала від того зла найбільше! А разом з тим звернім увагу — де ще є стільки бажаючих відродити імперію зла як на Україні? І які вони для цього дають аргументи: «Всі ми вийшли з тієї школи!». Де в найменшому колективі мусів бути донощик (сексот). Де взірцевою дитиною був Павлік Морозов, який видав батька за те. що батько, будучи головою сільської Ради, зривав державні пляни по знищенні куркулів, бо багатьом видавав довідки, на підставі котрих вони мали можливість дістати роботу в промислі.

Дехто каже з тих, що задумуються над долею нашого народу, що ми, на сьогодні, явля­ємось прообразом жидів, коли вони блудили в

пустелі! Ми ж ніяк не можемо бути прообразом жидів тому, що жиди є сама побожна нація в світі, а віра в Бога є головним фактором мудрості! Наша воля є більшим чудом, як вихід жидів з Єгипту! Жиди блукали в чужій пустелі, а ми в своїй багатющій країні. Жидам за вірність Бог дав Мойсея, Ісуса, Навіна й народ, що слухався їх Не навернемось до Бога, загинемо, як народі Користолюбиві аферисти-карієристи знищать націю, як знищили її духовне коріння — село, й самі пропадуть в лукавій слав: як і їх попередники. Зло добра не родить нікому!

Запевняв М. Костомаров: «До тих пір буде існувати нація, доки збереже свою релігію!». Сто раз правий Достоєвський, який казав: «Для кого немає Бога, для того немає й народу!». Тож не довіряймо своєї долі безбожникам, немає значення, як вони себе іменують — демократами чи партократами. Всім безбожникам одна ціна! Вже й сліпому видно, шо все йде по пляну Божому, до котрого необхідно стосуватися, а не противитись Йому! Тому ми повинні повірити догматично, шо Добра буде стільки, скільки справедливости!

Всемогутній і милосердний Боже! Прости нам провини свідомі й несвідомі. Зроби нас мудрішими — постав на свою дорогу. Просвіти Святим Духом наш розум, дай Твоє Слово справедливо оцінити народові значення Твойого і його ворога, що підступно зазіхає на волю людства всієї землі й на Твою пресвяту Славу-Правду. Боже! Спаси Україну від Твоїх ворогів! Слава Богу!

Олексій Лисюк
смт. Ланівці, Тернопільщина

Поділитися: