Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

О, Мати Божа, вислухай наших молитов

Ми Твої вірні й віддані діти, розкинені по цілому Божому світі за любов до Тебе, Пресвята Богородице Діво, Твого Сина, Спасителя нашого Ісуса Христа, і за любов до Української Церкви, українського народу та до нашої матері — України. Ми пішли у світ, щоб нести світло правди про нашу розп’яту Церкву і поневолений наш народ й Україну. Ми не шукаємо обіцяної землі, не шукаємо щастя, але шукаємо розради, допомоги і справедливости, свободи і волі. Тому звертаємось до Тебе, Пресвята Богородице, і щиро Тебе просимо у ці Богородичні празники нашої Української Церкви, які наша Церква відзначає наприкінці серпня, в першій половині вересня і у половині місяця жовтня, дай нам силу й витривалість, щоб ми не зійшли з праведної путі, а дальше були помічними у нашій розтерзаній Українській Церкві на користь українському народові. Допоможи нашому народові, щоб він знову мав нагоду, як у минулому, щирим серцем і душею вільно Тебе, Божа Мати, хвалити та до стіп Твоїх приносити свої щирі молитви на славу Твого Воскреслого Сина Ісуса Христа, Триєдиного Господа Бога і добра Української Церкви, яку антихрист загнав у катакомби. Допоможи, щоб наш український народ мав знову змогу приходити у місця, Тобою вибрані, і складати свій доземний поклін, піднести свої благальні молитви та скласти свої найщиріші обіти. Щоб знову загомоніли мелодійно і благально Марійські пісні та псальми. Щоб знову відізвались замовклі українські церковні дзвони, щоб розвинулось, росло і дальше процвітало українське релігійно-церковне життя і щоб Божий Виноградник приносив обильні плоди.

Допоможи нам, Пресвята Богородице-Діво, щоб віджило християнство на Україні, яке тисячу років тому народжувалось, зростало, розвивалось, процвітало й голосило Божу благовість, яку спотворив і дальше спотворює сучасний антихрист, що вдягнувся в овечу шкуру і має відвагу навіть взяти у свої руки знам’я хреста. Цей самий антихрист із своїми т. зв. церковними вислужниками пограбував українські землі, знищив українські церкви, а ті, що уціліли, позачиняв і не допускає богомільного народу, хіба відчиняє на показ, коли треба показати закордонним відвідувачам, таким, як групи євангелицьких діячів, що їх провадив Брус Ріґдон. Пресвята Богородице, Ти бачиш, як демонструється брехня, а ми, здається, сильні, але безсилі — не спромоглись її заперечити. І, здається, нас уже не так мало в діяспорі, а зокрема в США, і владик своїх маємо, але чомусь ми не почули від них слова оборони, слова правди. Сьогодні той же самий антихрист не тільки намагається, але таки привласнює собі наше тисячоліття християнства Київської Руси-України. Привласнює собі нашого Рівноапостольного св. Володимира Великого. На жаль, роблять це не тільки червоні, але також і білі москалі тут, у вільному світі.

Пресвята Богородице-Діво, Ти з небесних висот все бачиш і все знаєш. Ти врятувала у кризовій ситуації наш український народ від іслямського світа — татарської навали, ми щиро віримо, що і цим разом знайдемо в Тебе, Мати Божа, наше заступництво, й що Ти скріпиш нашу Церкву у діяспорі та врятуєш від повної загибелі на батьківщині. Допоможеш відновити й оживити в Україні давній культ Богородичних празників, що збігаються у передосінні й осінні місяці. Пригадуємо собі, як в ці Богородичні празники в Україні відбувались величаві відпусти у чудотворних місцях Божої Матері. Тисячі, тисячі богомільних людей-прочан прямувало до відпустових місць, щоб поклонитись і клякнути до стіп Твоїх, Пресвята Богородице, та піднести хоральні симфонії молитов до небесних висот і просити ласк Божих для себе особисто й українського народу та Церкви.

Цей давній культ Богородичних празників витворив у нашому народі сильну й непохитну віру до Божої Матері в її всемогутність, доброту й материнське заступництво. Ця сильна віра у заступництво Пресвятої Богородиці залишилась і досьогодні. Тому з цією самою вірою підносимо наші прохання і сьогодні. Просимо Пресвяту Богородицю, щоб вимолила для нас у свого Сина Ісуса Христа щедрих ласк, щоб Всевишній Господь післав нам добрих керманичів Церкви, які мали б силу, відвагу та бажання керувати нашим церковним кораблем і попровадили його на спокійні й чисті води. Мати Божа, Ти, що пережила всі земські труднощі, болі, кривди й наругу, найкраще й найповніше знаєш та бачиш наші кривди і розпач нашої Церкви. Дай нам силу і розум, а зокрема тим, що є відповідальні за це, щоб ми могли виплисти з тих розбурханих хвиль. Щоб церковні установи повернули нам наші права, які нам належать. Пресвята Богородице, продовжи життя нашому сучасному керманичеві-душпастиреві — главі нашої Церкви, Києво-Галицькому Патріярхові і всієї Руси-України, Блаженнішому Йосифові. Він же не тільки свідок, але також і безпосередній учасник хресної дороги, страждань і розп’яття нашої Церкви.

У ці Богородичні празники, якими наша Церква розпочинає 8 вересня, на Різдво Пресвятої Богородиці, і кінчає 28 серпня, Успінням Пресвятої Богородиці,Церковний рік, просім Пресвяту Богородицю, щоб Вона нагородила нас і нашу Українську Церкву своїми щедрими ласками. Оживім Богородичний культ, який у нашій Східній Церкві мав глибокий зміст. Пресвята Богородице-Діво, вислухай наших щиро-благальних молитов.

М. Г.

Поділитися: