Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

«Божа істина, краса і любов»

Дрогобицька видавнича фірма «Відродження» випустила у світ книгу видатного теолога й історика християнської Церкви професора Торонтського університету (Канада) о. Петра Біланюка. Книга має назву «Божа істина, краса і любов» і являє собою досконало скомпонований збірник проповідей, наукових доповідей і статтей, матеріял яких частково вже публікувався різними мовами, включно корейською і японською. У книзі висвітлено актуальні питання християнства на сучасному етапі, екуменізму, становища і ролі Української Церкви в Україні і світі. Праця вражає широтою охоплення проблем та винятковою глибиною проникнення у їх суть. У полі зору автора — погляд велетнів руху від Отців Церкви до П’єра Тейяра де Шардена, від Григорія Сковороди до Альберта Айнштайна. Не лише для тих, хто цікавиться церковно-релігійними і конфесійними справами, а й для будь-якої людини, не байдужої до історичної долі українського народу і його держави, надзвичайно корисно буде прочитати розділи книги «Українська Помісна Церква» та «Великі постаті Української Церкви». Читач, зокрема, знайде тут відповідь на кардинальне питання про місце християнізму в українстві й українізму в християнстві, як і на те, чому противляться волі Христа Господа і Вседержителя ті «чужинці чи українці, що нищать нашу Батьківщину — Україну, чи різні елементи нашого українства — мову, культуру, традиції, обряд, Церкву, державність і т. д.»

За рівнем теологічної й історико-філософської аналізи (о. Петро Біланюк — доктор теології і доктор філософії) книга «Божа істина, краса і любов» є унікальним явищем у теперішній українськомовній літературі. І не тільки в українськомовній.

В анотації до книги повідомляється, що «видання адресоване теологам, історикам та широким колам читачів, які шукають Божої істини, цікавляться долею Української Церкви, минулим та майбутнім українського народу». Додамо до цього, що книга о. Петра Біланюка, без сумніву, сприятиме не тільки прирощенню мудрости, а й примноженню добра і взаєморозуміння в українському суспільстві.

Книжки можна отримати у видавничій фірмі «Відродження» за адресою: 293720, м. Дрогобич, вул. Т. Шевченка, 32. Тел. 2-17-94.

Поділитися: