Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Патріярхальне Товариство в Денвері, Колорадо, посилює працю

В неділю, 24.III. 1985, після Служби Божої в церковній залі відбулися загальні збори Патріярхального Товариства в Денвері, Кольорадо. Збори відкрив голова управи Товариства п. Євген Василина і попросив о. пароха Степана Хміляра провести молитву.

Після вислухання звіту з діяльности та уділення абсолюторії уступаючій управі загальні збори вибрали нову управу в такому складі:

Євген Василина — голова
Корнель Крупський — заступник голови
Олександер Лиско — секретар
Анна Ганчар — скарбник
Ярослав Ганчар — організаційний референт

Контрольна Комісія: Любомир Колтунюк, Орест Колтунюк, Ярослав Стецюк. Товариський Суд: Володимир Горчаківський, Данило Желем, Володимир Крушельницький.

Треба признати факт, що від початку свого існування Патріярхальне Товариство в Денвері проявляє дуже конструктивну діяльність та є ініціятором як релігійного, так і громадського характеру починів. Прислухавшись звітові з діяльности Товариства за минулий рік, о. парох Степан Хміляр висловив признання такому добірному складові управи і членів Товариства та побажав успіхів в черговому діловому році.

Нова управа Т-ва намітила плян праці на черговий діловий рік, який, між іншим, включає рішення збільшити число членів Т-ва. Як засіб приєднання нових членів послужить добровільний кольпортаж журналу «Патріярхат». Вирішено замовити певну і постійну кількість цього журналу, щоб кожен випуск його розпродувати парафіянам нашої церкви.

Думаю, що поширення такої практики більшим числом Відділів Патріярхального Товариства по інших місцевостях дасть позитивні наслідки, а в першу чергу зміцнить наш одинокий журнал, який виконує дуже важливу ролю в нашому змагу за формальне завершення помісности нашої Церкви та за остаточне визнання її Патріярхального устрою, за що до кінця свого життя боровся наш Перший і Великий Патріярх Йосиф Сліпий.

У нашому змагу за ідеали Патріярха Йосифа журнал «Патріярхат» є найбільш необхідним інструментом. Ми не сміємо допустити до послаблення цього нашого єдиного органу, який так уміло захищає ідеї покійного Патріярха. Об’єднано ми є спроможні зміцнити журнал «Патріярхат». В це непохитно вірить нова управа Патріярхального Товариства в Денвері та закликає управи всіх інших Відділів Патріярхального Товариства в США та інших країнах зміцнити матеріяльну допомогу журналові «Патріярхат».

Загальні збори закінчено спільною молитвою за успіх у праці Т-ва в черговому році діяльности.

К. Крупський

Поділитися: