Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Вітаємо з Днем народження Патріярха Мирослава-Івана

Ваше Блаженство, вітаємо Вас з днем народження і молимо Всевишнього Триєдиного Бога, щоб нагородив Вас кріпким здоров’ям, щоб могли довгі, довгі роки працювати у Божому Винограднику і керувати українським кораблем Христової Церкви. Щоб Всевишній Господь обдарив Вас, як дбайливого й відданого Пастиря та допоміг своєю всевидючістю керувати Помісною Українською Католицькою Церквою, якраз тепер, у ці бурхливі часи, коли наша УКЦерква в Україні воскресає з неофіційного небуття до нового життя.

Воскресає на Україні наша Українська Церква, бо це ж її незаперечна природа, як сказав сам Ісус Христос — сили пекла не подолають її. Скільки пробували сильні цього світа у минулому і ми є також безпосередніми свідками, як пробували знищити, заперечити Христову Церкву у наш час і ніяк не могли заперечити ось цієї незаперечної істини — немає сили, щоб могла подолати Христову Церкву. Христова Церква все і все оновлюється, воскресає до нового творчого, спертого на християнській любові, життя.

Ми радіємо і тішимось, Ваше Блаженство, що Всевишній Господь вибрав Вас і послав нам, як Батька-Патріярха керувати повіреною Вам паствою — Помісною Українською Католицькою Церквою. Маємо не тільки надію, але силу віри, що при Божій допомозі Ви, Ваше Блаженство, у недалекому майбутньому засядете на Вашому правному Києво-Галицькому Престолі у Львові у святоюрській палаті. Ми свідомі того, що Ви на шляху Вашої пастирської праці мали і маєте чимало труднощів, як і Ваші попередники: Слуга Божий Митрополит Андрей Шептицький і Патріярх Йосиф, але Ви ці труднощі при Божій допомозі переможете, а ми, миряни, Вам в цьому все будемо допомагати, як невід’ємний складовий чинник Христової Церкви.

Варто підкреслити, що Патріярх Мирослав-Іван народився 24 дня місяця червня 1914 p., що є водночас місяцем батька. 24 цього місяця Патріярхові Мирославові-Іванові сповниться рівно 76 років життя. Це особлива нагода не тільки скласти доземний поклін і привітати Главу — Патріярха Помісної УКЦеркви Блаженнішого Мирослава-Івана, але і поновно підкреслити і запевнити повну і всесторонню піддержку зорганізованого мирянського руху, а тим більше у наш час, коли на наших очах здійснюються великі події у Христовій Церкві в Україні і цілому Радянському Союзі. Ми радіємо і гратулюємо Ваше Блаженство за те, що Ви зайняли правильне становище до подій Української Католицької Церкви, зокрема до розмов Чотиристоронньої комісії. Ще раз, Ваше Блаженство, бажаємо Вам кріпкого здоров’я і дальше успішно вести корабель нашої Церкви на славу Божу і добро українського народу.

Поділитися: