Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

З’явилась праця — «Заґа роду Цегельських»

Редакція журнала «Патріярхат» одержала від нашого приятеля і послідовника ідеї патріярхату Помісної УКЦеркви, автора праці про рід Цегельських і Камінку Струмилову, Юрія М. Цегельського, працю «Заґа роду Цегельських», за що складаємо йому щиру подяку. Праця, якої редактором є Богдан Катамай, начисляє 787 сторінок і з’явилась коштами родинного фонду Цегельських. Слід підкреслити, що автор Ю. Цегельський у цю працю вклав незрівняно багато відданої праці, заходів і старань. Не подаємо оцінки змісту праці, бо не мали можливости її перечитати, але вже з самого заголовку бажаємо відмітити, що в заголовку вжито слово «зага» замість «сага».

Правда, рід Цегельських є записаний у нашій історії, але праця Ю. Цегельського є своєрідною й особливою для підкреслення й утвердження роду Цегельських. Без сумніву, у праці є чимало мемуарних описів, на які українська література є справді бідною. Знаємо, що відійшло багато визначних людей у нашому житті, які займали провідні позиції і не залишили своїх спогадів, а це властиво є матеріяли, на яких спираються майбутні дослідники й історики.

Юрій Цегельський, як пластун, що належить до куреня «Лісових чортів», говорячи пластунською мовою — зробив добре діло і за це йому буде поставлений плюсик. За це йому будуть вдячні майбутні дослідники і численні читачі.

Як нас інформує сам автор Ю. Цегельський, що частину накладу вислано до Львова для відомої організації «Українська Молодь Христові». Книжки вислано через корпорацію «Сейбор» вартости біля 15,000.00 американських долярів. Ціна одної книжки — 50.00 дол. У цю ціну враховано пересилку книжок в Україну, себто, хто її купує, то тим самим покриває ціну висилки в Україну. Автор розчисляє на покупців у першу чергу серед членів-сеньйорів пластового куреня «Лісові чорти» і любителів книжок. Задум і праця Ю. Цегельського заслуговують на увагу і піддержку. Книжку можна замовляти:

George Cehelsky 7850 Byron Ave., Apt. 601, Miami Beach, Florida 33141-2050

Поділитися: