Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

До українців християн

«Більшовицький хам під звуки фанфар та гарматних салютів,
маршує по світу і ніхто не зважується зупинити його.
— 3 ним пактують навіть помазаники Божі та церковні проповідники»

(Йосиф Гірняк: «До недобитків Березоля»)

Екзарх московського патріярха митрополит Філярет, який очолює делегацію російської православної Церкви, своїми визиваючими заявами та твердженнями на пресовій конференції в Нью-Йорку, дня 18 лютого ц. р. вповні заслуговує собі на зацитований епітет маестра Гірняка.

Цей «дорогий»гість Національної Ради Церков, прибув до ЗСА у 30 роковини намаганої ліквідації Української Католицької Церкви. — Екзарх Філярет має відвагу твердити, що український народ «не бажає собі окремої Української Православної Церкви» — а українські католицькі вірні в 1946 році «добровільно» і «спонтанно виявили бажання» повернути до «прабатьківської Російської Православної Церкви»!

— На таке твердження може здобутись тільки той, якого самвидавний «Український Вісник» називає «послушним бидлом», «яке думає тільки про свої земні блага і дістає подання від диявольських властей за свою фарисейську чорну справу».

На українськії діяспорі у ЗСА тяжить обовязок опротестувати і опрокинути ці твердження московського екзарха.

Крайова Управа Товариства за Патріярхальний Устрій закликає усіх українців християн — засвідчити нашу ЄДНІСТЬ і ОДНІСТЬ і доказати нашим ворогам від Москви до Риму, що в обличчю спільної загрози ми зуміємо відкинути все, що їхні аґентури так вміло підсичують, щоб тільки вдержати нас у стані постійного взаїмно-поборювання і недовіря. — Що в обличчю спільної загрози ми зуміємо забути все, що нас ділило чи й ще ділить. — Що немає ні ВАС ні НАС а є тільки МИ, діти ОДНОЇ МАТЕРІ-СТРАДНИЦІ!

— Нашою масовою участю в демонстраціях в Нью-Йорку і в Пассейку дамо найкращу відповідь гадючій ложі, що її ширить екзарх Філярет і його «екуменічний» почот. — Висловимо теж наш протест і наше обурення з приводу безвідповідального поступування Національної Ради Церков, яка демобілізує християнський світ надіями на можливість екуменічного братання з КҐБ-истами і їх вислужниками.

Нашим обов’язком є бити в дзвін на тривогу, щоб СЕРП і МОЛОТ не зайняв місця ХРИСТА!

Коли МИ цього не зробимо ТЕПЕР, ТУТ — у вільному світі — то ХТО, КОЛИ і ДЕ?!

Крайова Управа Товариства за Патріярхальний Устрій У. К. Ц. 

Поділитися: