Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

У пошані Патріярхові

З ЖИТТЯ І ПРАЦІ ВІДДІЛ Т-ВА ЗА ПАТРІАРХАЛЬНИЙ УСТРІЙ ПОМІСНОЇ УКЦеркви

На заклик Крайової Управи Товариства за ПУ ПУКЦеркви в ЗСА до Відділів і Мужів Довіря щоби гідно відзначити 85 річчя народин Патріярха Йосифа: Богослужбами в наших церквах, святочними сходинами й зборами, наші клітини виконали свій обов’язок. Миряни масово привітали Патріярха окремими картками, які вислано тисячі до Патріярха в Ватикані. Поодинокі Відділи влаштували в дні 17 лютого ц. р. академії або святочні збори на пошану Патріярха.

У Нюарку, Н. Дж. 17 лютого парафін відзначила Патріярха Йосифа святою Літургією і мистецькою програмою в Церкві Св. Івана Хрестителя. Прибув на це свято Кир Василь Лостен і підніс многолітствіє на честь Блаженнішого Отця Йосифа Патріярха наших сердець і душ. Шкільні діти місцевої парафіяльної школи склали біля портрету Патріярха квіти, а пані Ордасі Баранська, виконала кілька пісень закінчено Свято молитвою за Патріярха, яку проспівав хор під дирегентурою проф. Михайла Добоша. Слід відмітити, що місцевий парох о. М. Кучм’як ЧНІ відчитав коротке слово. Понад 300 присутніх мирян дивувались, що владика Лостен у возгласі прорік титул — Патріярх Йосиф, а парох редемпторист о. Кучм’як згадував тільки кардинала й Верховного Архиєпископа.

Відділ Т-ва за Патріярхапьний устрій Помісної УКЦ у Нюарку влаштував у дні 5 лютого ц. р. У народному Домі святочні сходини в пошану Патріярха. Сходини відкрила молитвою і коротким словом пані А. Петровська голова місцевого Відділу. Доповідь про тернистий шлях Патріярха Йосифа та про нашу Церкву мученицю виголосив В. Качмар голова Крайової Управи Т-ва. Закінчено сходини молитвою і відспіванням многая літа Патріярхові.

Поділитися: