Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Комісія Патріяршого Фонду — Товариства св. Софія у ЗСА інформує:

Започатковання збірки на Постійний Патріярший Фонд, що його за Благословенням їх Святости Патріярха Йосифа І, проголосило Товариство Св. Софія у ЗСА, поступає вперед. Слідами перших тисячників — Фундаторів, що їх імена ми проголосили 17-го лютого 1977 року, в День Уродин Нашого Патріярха, пішли інші.

Доцінюючи важливість започаткованого діла та жертвенність перших Фундаторів, Їх Святість Патріярх Йосиф, переслав на руки Управи Товариства Св. Софія листа, якого помішуємо нижче:

Організація збірки Постійного Патріяршого Фонду розвивається. Свідомі українські миряни відгукнулися на заклик Комісії Патріяршого Фонду — Товариства Св. Софія, бо кожньому дорога доля патріярших надбань і інституцій. Тільки трівка фінансова база, зможе запевнити дальшу творчу працю, як це вказує у свойому листі Блаженніший Патріярх Йосиф.

За нами, мирянами, тепер слово. — Тож спільними силами, до спільної мети!         

За Товариство Св. Софія і Комісію Патріяршого Фонду

Д-р. Роман Осінчук голова Комісії Патр. Фонду
Д-р. Мирослав Навроцький скарбник ТоваристваСв. Софія

*****

Слава Ісусу Христу !

Ч. 2465/77

Ватикан, дня 17 березня 1977

До Хвальної Заправи ТОВАРИСТВА «СВ.СОФІЯ» в З.С.А.

Хвальна Управо!

Велика дяка Ван за створення Патріяршого фонду і прохаю передати щиру подяку першим 15—тьом благородним жертводавцям, які зложили свою княжу жертву на Товариство «Св. Софія» — 15.000 дол. Дай Боже, щоби він став основою в майбутньому нашої дальшої творчості для Церкви і Народу, бо без матеріяльної піддержки дальша творча акція неможлива.

Нехай Всевишній відплатить всім всещедрими благодатьми і помочами та благословить великими успіхами і на дальше Ваші старання у веденню Патріяршого Фонду.

З Патріяршим Благословенням

Патріярх і Кардинал

(підпис)

Поділитися: