Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Десятий випуск «Церковного Календаря-Альманаху»

Вже є в розпродажу десятий випуск «Церковного Календаря-Альманаху на 1979 рік», що його видає чікаґівське Братство Св. Андрея Первозванного. Цьогорічний Альманах надзвичайно цікавий різноманітністю свого змісту. В Альманаху виступають понад 25 авторів з різними статтями, нарисами, оглядами, спогадами й поезіями. В загальному розділі заслуговує на увагу стаття пок. А. Яковлева «Церковні свята в давньому Чигирині» та актуальний коментар В. Маркуся (він же редактор) «Три Папи на престолі Петра в 1978 році». Розділ «До джерел духовости і помісности» містить, між іншим, історично-правну розвідку о. Ю. Федорова «Які права мали Київські Митрополити?» та статтю Є. Іванкова п.з. «3а відродження східньої богословії у нашій Церкві».

Довший розділ історичного характеру присвячений національним і релігійним роковинам. В ньому є такі статті — два спогади про Митр. Андрея Шептицького, два нариси про Закарпатську Україну в 1938-39 pp., а далі історичний огляд про українську участь в міжнародній світовій виставці в Чікаґо в 1933 році пера Р. Верса та інші.

«Патріярхат на низах» — це спільний розділ з оглядом життя і розвитку традиційних і патріярхальних парафій — Св. Володимира і Ольги в Чікаґо, Святопокровської Парафії в Клівленді та Св. Михаїла в Філядельфії. Поміщено окремий розділ некрологів, де є статті про бл. пам. Митр. Йосифа Шмондюка, Архимандрита С. Чміля, о. П. Джулинського і дир. Івана Фаріона.

Багатий жанрами і змістом розділ «Шляхами творчої уяви». Тут поміщені вірші М. Руденка, К. Куцюка-Кочинського, о. В. Мельника, літературознавчі статті про І. Воробкевича, Р. Завадовича, спогади, репортажі (про УКУ в Римі) та фейлетон Язичинської.

Календар-Альманах має 204 стор. та є багато ілюстрованим з кольоровою обкладинкою «Хрещен­ня України». Ціна поодинокого примірника — 5 дол. Замовляти належить на адресу:

Bratstvo Andreya 2247
West Chicago Ave.
Chicago, III. 60622

Поділитися: