Свіжий номер

1(501)2024

Час ставати сильнішими

Стати автором

Резолюції 11-х Річних Загальних Зборів Українського Патріярхального Об’єднання Мирян Помісної УКЦеркви у Великій Брітанії

1. Загальні Збори УКПО у Великій Брітанії, які відбулися 16 травня 1981 року в Лондоні, до глибини душі потрясені вісткою про злочинний замах на життя Вселенського Архиєрея Папу Івана Павла II. Учасники Зборів, разом з усіма мирянами Помісної УКЦеркви, долучуються до молитов всього цивілізованого світу і висловлюють Його Святості Папі Іванові Павлові II щиросердечні побажання швидкого видужання і повороту до керми Христового Корабля.

2. Збори шлють відданий поклін Голові Помісної УКЦеркви Блаженнішому Патріярхові Йосифові, дякують за повсякчасну турботу і духовну опіку над мирянами Великої Брітанії та запевняють піддержку Його починам для добра Української Церкви, культури та науки.

3. Збори вітають Ієрархів Помісної УКЦеркви і прохають їх давати постійно всебічну активну піддержку Блаженнішому Патріярхові у Його змаганнях для добра нашої Церкви і нашого народу. Повна єдність і відданість кожного єпископа Помісної УКЦеркви ідеям Патріярха Йосифа можуть запевнити остаточне формальне визнання Патріярхального устрою УКЦеркви для всіх українців-католиків в цілому світі.

4. Збори вітають заслужених і вельми ревних душпастирів о. митр, д-ра І. Музичку і о. митр. М. Матичака із Ювілеем 30-ліття священослужіння і бажають їм многих і благих літ у їхній праці в Христовому Винограднику.

5. Збори у повній свідомості важливости духовних покликань для нашої Церкви висловлюють надію, що серед нашої молоді брітанських островів знайдеться достатнє число кандидатів духовного стану, як теж закликають зрілих, освічених молодих мужчин голоситися на дияконські курси УКУ в Римі та восени в Лондоні та в цей спосіб хоч частинно розв’язати пекучу проблему духовних покликань. Пам’ятаймо! Духовні покликання — це справа ЖИТТЯ АБО СМЕРТИ нашої Церкви!

6. Збори осуджують негідне духовного стану поступування єпископа А. Горняка супроти Голови нашої Церкви Патріярха Йосифа, делегованих ним на наш терен священиків, яке (поступування) йде на шкоду УКЦеркви та є наругою над сумлінням вірних екзархату і ще раз з притиском заявляють, що створений єпископом жалюгідний стан екзархату вимагає негайного відкликання його з цього терену і заступлення справжнім владикою-душпастирем.

Збори висловлюють надію і переконання, що всі українці-християни, без огляду на віровизнання чи приналежність до тієї чи іншої Церкви, включаються в дусі поєднання в Христі до підготовки спільних святкувань 1000-ліття Християнської України. Цього очікують від нас Катакомбна Церква, переслідувані за віру брати і сестри, і цього, не забуваймо, жахається червона Москва!

Поділитися: